Tomislav
Cvitanušić

bh. ironman, maratonac, triatlonac i alpinista, jedan od organizatora sarajevskog polumaratona

Tomislav Cvitanušić dobitnik je više sportskih priznanja, a između ostalih dvije godine zaredom nagrađivan je Specijalnom nagradom Olimpijskog komiteta BiH za promociju bh. sporta, i to u 2015. i 2016. godini. Tomislav je jedan od organizatora sarajevskog polumaratona, a osim organizacije govorit će i o motivaciji u sportu.

Tomislav Cvitanušić rođen je 1971. godine u Puli.
U Sarajevu je završio osnovnu i srednju školu, a potom i magistrirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja na Univerzitetu u Sarajevu.
Tomislav Cvitanušić je nekadašnji, a i nesudjeni, košarkaš čuvene sarajevske Bosne, a danas maratonac, triatlonac i alpinista.
Do sada je sa uspjehom završio petnaest maratonskih utrka širom svijeta. Uspješno je učestvovao i tri puta završio, 2012., 2016. i 2018. godine, najtežu triatlonsku trku na svijetu poznatu pod nazivom “Ironman”. To je jedno od najtezih takmicenja u svijetu sporta kada se od ucesnika ocekuje da plivaju 3,8km, nakon toga voze bicikl 180km, te trce maraton u duzini od 42,2km, a za sve to imaju na raspolaganju 17 sati.
Osim trčanjem i triatlonom, Tomislav se bavi i alpinizmom. Tokom svoje karijere planinara i alpiniste dosegnuo je vrhove do 7.000m nadmorske visine, Mt. Blanc, GrossGlockner, Elbrus, Ararat, Aconcagua, te čuveni Matterhorn, jedan od najsmrtonosnijih vrtova na svijetu. Prilikom penjanja na Matterhorn u augustu mjesecu 2016. god., sa Tomislavom u timu je bila i Mima Vasic, prva dama koja je u istoriji bosansko-hercgovackog alpinizma dosegnula vrh Matterhorna.
Jedan je od organizatora Sarajevskog polumaratona, najvećeg međunarodnog sportskog događaja u Bosni i Hercegovini sa preko 3000 učesnika, a suosnivač je i Škole trčanja u glavnog gradu BiH koja je dobila epitet "najpozitivnija prica u gradu”. Član je i asocijacije trenera i učitelja skijanja u BiH.
Tomislav Cvitanušić je dobitnik više sportskih prizanja, između ostalih priznanja i dvije godine zaredom je nagradjen Specijalnom nagradom Olimpijskog komiteta BiH za promociju bh. sporta u 2015. i u 2016. godini, a u izboru sportiste godine. U izboru Sportiste godine Sportskog saveza BiH za 2016. god., nagradjen je posebnim priznanje za doprinos i razvoj sporta u BiH.
Pažnju naše, a i šire javnosti u regionu, privukao je u 2016. godini trčeći Sarajevski polumaraton sa slijepim mladićem Mustafom Mehićem, sa kojim je nakon pet mjeseci priprema uspješno završio trku duzine 21,1km u vremenu od 2 sata 5 minuta i 30 sekundi.
U izboru magazina SNL (Style, News and Lifestyle), Tomislav je od strane zirija proglasen za muskarca godine u BiH za 2016. godinu.
Tomislav je od 2018. godine Merkatorov ambasador brenda zdrave hrane BioZone, te ambasador brenda Volkswagen.

Samir
Avdić

Bivši košarkaš i kapiten reprezentacije BiH,
Osnivač i organizator Pro Camp Sarajevo

Jedan od pokretača akcije "Jesi li za basket" za obnovu košarkaških terena, i organizator Pro Camp Sarajevo govorit će o organizacionim izazovima i aspektima sportskog događaja.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras viverra sollicitudin urna, vel aliquet lacus ornare a. Nunc elementum commodo turpis, in efficitur leo placerat id. Aenean a neque urna. Proin quis convallis dui. Proin ultrices ante at turpis sodales, quis porttitor magna tincidunt. Praesent ac ante pretium, sodales tortor eu, blandit elit. Nam non gravida dui. Ut ut posuere justo, quis pretium justo. Cras tempus porta leo vel pretium. Etiam eleifend posuere sem sit amet porttitor. Aliquam vestibulum suscipit aliquet. Curabitur facilisis augue libero, quis interdum ipsum pulvinar sed. Donec non tristique nunc. Aliquam enim dolor, eleifend ac bibendum ac, condimentum eget neque. Aliquam lacus nisi, commodo vitae tellus vitae, porttitor pretium massa

Tarik
Trbić

Bivši PR FK Sarajevo i sportski novinar

Govorit će o značaju digitalnog marketinga, korištenju društvenih mreža, kao i mogućnostima poboljšanja saradnje sportskih klubova sa novinarima.

Tarik Trbić rođen je 3.7.1991. u gradu Sarajevu. Ovaj dvadesetsedmogodišnji pravnik po struci ipak svoju karijeru je gradio i izgradio u oblasti komunikacije. Od 2011 godine radio je u sedmogodišnjem periodu kao izvršni PR Fudbalskog kluba Sarajevo, vodio je komunikacije petostrukog prvaka i ostvario značajan doprinos u ostvarivanju poslovnih rezultata kluba u proteklom periodu. Bio je angažovan u nekoliko sportskih medija, radio je kao savjetnik za marketing i komunikacije Rukometnog kluba Sarajevo, a trenutno saradnik za PR i komunikacije Švicarske Ambasade u Bosni i Hercegovini, te je angažovan u nekoliko domaćih firmi kao content menadžer i dopisnik je za jedan srbijanski medij o bh. sportu. U svojoj mladosti se bavio aktivno rukometom i atletikom, prošao je brojne edukacije i seminare o komunikacijama, marketingu, digitalnom oglašavanju i sportu, a kao volenter angažovan je u Atletskom klubu Sarajevo. Kako govori, sport je prilika Bosne i Hercegovine za korjenite društvene promjene.

Emir
Muhamedagić

PR Menadžer

Govoriti će o brendiranju sportskog kluba kroz integrisane komunikacije.

Od 2013. godine radi u Agenciji Bejtovic Communications gdje je između ostalog sarađivao sa Asmirom Begovićem, Sportskim igrama mladih, KK Bosna Royal, Giro di Sarajevo dok je pet godina vodio PR kampanje za Sarajevski polumaraton.